På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

Foto:

Varsler forteller sin historie til barnehageledere

Arbeidstaker har rett til, og i noen tilfeller plikt til, å si fra om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen. Myndighetene oppfordrer til det og folk flest mener det er det eneste riktige. Likevel tar varslere en betydelig risiko.

Av: Informasjonsavdelingen     20.06.2012

– Varslere ender ofte opp med å tape betydelig personlig. De blir ofte frosset ut av arbeidsplassen og har vanskelig med å få seg ny jobb, forteller Peer Jacob Svenkerud (bildet).

Og han vet hva han snakker om. Det var mens han jobbet som kommunikasjonsdirektør i Norsk Tipping at han i 2007 varslet om ukulturen i selskapet, noe som blant annet felte den tidligere tippedirektøren Reidar Nordby.  

PBL Lederkonferanse i Bodø 9.-11. september deler han av sine dyrekjøpte erfaringer i foredraget sitt ”Dårlige odds – om ledelse og varsling”. 

Ha ditt eget verdigrunnlag

En av de viktigste erfaringene han ønsker å dele, er at hver enkelt må ha sin egen gjennomtenkte og urokkelige verdiplattform.

– Du må vite hva du vil stå for som leder og person. Jeg ville gjort det samme igjen, men det er samtidig ting jeg ville gjort annerledes, understreker Svenkerud.

Hva dette er, får du høre mer om dersom du melder deg på lederkonferansen.

Årets viktigste møteplass

PBL Lederkonferanse er for mange ledere i PBL-barnehager årets viktigste faglige møteplass.

På årets program står også den kjente kommentatoren og tidligere hodejegeren Elin Ørjasæter, samt den svenske retorikkeksperten Elaine Eksvärd. Felles for alle foredragsholderne er at de tar lederutfordringene dine på alvor.

Også det sosiale er vel ivaretatt under konferansen og det er satt av rikelig med anledninger til å treffe kolleger i uformelle omgivelser.

Klikk her for å se hele programmet til PBL Lederkonferanse.