På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

Foto:

Gleder seg til å møte barnehagelederne

Selve personalansvaret er ofte tyngre for ledere av barnehager enn for konserndirektører, mener Elin Ørjasæter, en av foredragsholderne på høstens lederkonferanse i Bodø 9. til 11. september. 

Av: Informasjonsavdelingen     04.07.2012

- Jeg gleder meg til å snakke for daglige ledere i private barnehager. Dette er folk som kjenner lederansvaret veldig nært og direkte. Jeg tror selve personalansvaret ofte er tyngre for slike ledere enn for eksempel for konserndirektører. Lederopplæring for ledere av små bedrifter, slik som en barnehage, er generell mangelvare, sier Elin Ørjasæter (bildet).

Den tidligere E24-kommentatoren, hodejegeren og fagforeningsforhandleren jobber nå som foredragsholder og forfatter. ”Lederboka, hodejegerens beste tips” og den humoristiske selvbiografien ”Det glade vanvidd” er to av hennes bøker.

På PBL Lederkonferanse i Bodø 9. og 10. september er hun en av foredragsholderne.

Fra steinalder til google

I foredraget hennes ”Hva kan vi lære av neandertalerne” tar hun for seg lederrollen fra steinalderen og frem til i dag. For det finnes nemlig noen fellestrekk, skal vi tro den populære foredragsholderen. 

- Jeg er generelt opptatt av samspillet teknologi og ledelse. Neandertalerne brukte primitive våpen mot store pattedyr og var i direkte slåsskamp med dem. Teknologien for å få mat og komfort var altså ganske annerledes enn i dag. Det påvirker lederrollen, men noen fellestrekk i ledelse finnes det altså, forteller Ørjasæter.

Årets viktigste møteplass

PBL Lederkonferanse er for mange ledere i PBL-barnehager årets viktigste faglige møteplass. 

På årets program står også den kjente svenske retorikkeksperten Elaine Eksvärd, samt Per Jacob Svenkerud som ble kjent som han som varslet om ukulturen i Norsk Tipping. Felles for alle foredragsholderne er at de tar lederutfordringene dine på alvor.

Også det sosiale er vel ivaretatt under konferansen og det er satt av rikelig med anledninger til å treffe kolleger i uformelle omgivelser.

Klikk her for å se hele programmet til PBL Lederkonferanse.