På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

Foto:

Info fra If Skadeforsikring – en redegjørelse fra PBL

Barnehager med forsikringer gjennom PBLs avtale med If Skadeforsikring har mottatt brev fra If Skadeforsikring. – Etter mange års godt samarbeid om å levere forsikringer til barnehagene, er vi svært overrasket over reaksjonen fra If i denne saken, kommenterer PBL-leder Arild M. Olsen.

Av: Informasjonsavdelingen     29.06.2012

PBL har fredag mottatt mange henvendelser fra barnehager som har mottatt informasjonen fra If Skadeforsikring. Dette etter at PBL for en uke siden orienterte medlemsbarnehagene om at avtalen med If Skadeforsikring er sagt opp.

Les også: Avslutter samarbeidet med If Skadeforsikring

I brevet fra If Skadeforsikring lokker If barnehagene med prisreduksjon, dersom barnehagen velger å forbli kunde i If.

– Vi har vært i forhandlinger med If Skadeforsikring om forlengelse av avtalen om å levere skadeforsikringer til PBL-barnehagene. Det var imidlertid to ulike interesser som gjorde at forhandlingene til slutt strandet: If sitt ønske om å maksimere sin egen profitt på barnehageforsikringer og PBLs mål om å tilby best mulig forsikringer til lavest mulig pris, opplyser administrerende direktør Arild M. Olsen.

PBL velger her å gjengi brevet som If har sendt til barnehagene, i sin helhet.

«Viktig informasjon om barnehagens forsikringer i If

Viktig informasjon om barnehagens forsikringer i If PBL har dessverre valgt å avslutte samarbeidsavtalen med If fra 1. juli. Det vil imidlertid ikke få noen innvirkning på forsikringene du har hos oss. Vi har mange års erfaring med forsikring av barnehager og skulle dere være så uheldige å få en skade vet vi hvordan vi raskt og effektivt kan hjelpe dere. Den eneste forskjellen vil derfor være at dere heretter vil få hjelp av våre spesialister i stedet for PBL.

Vi vil strekke oss langt for å beholde barnehagen din som kunde og vil derfor i tiden fremover styrke tilbudet til barnehagene. Det vil vi gjøre gjennom bedre dekninger, bedre betjening og lavere priser.

Nyhet! Dugnadsforsikring uten ekstra kostnader
Barnehagen kan komme i erstatningsansvar dersom foreldre eller andre skader seg under en dugnad. Fra 1. juli inkluderer vi derfor ulykkesforsikring for deltakere på dugnad i barnehagene. Dugnadsdeltakerne er dekket med inntil 500 000 ved medisinsk invaliditet og 200 000 ved dødsfall.

Kraftig reduksjon av priser på forsikringene fra 1. juli
Provisjonen som tidligere ble gitt til PBL vil heretter komme deg som kunde direkte til gode. Vi har også gjort andre tiltak som for de fleste kunder vil gi ytterligere prisreduksjoner. Vi ønsker at du tar kontakt med oss slik at vi kan gi deg de fordelaktige prisene allerede nå. Dette vil bety tilbakebetaling, eller om du velger det, kan du også ha beløpet til gode til neste års fornyelse. Forsikring som fornyes etter 1. september vil uansett få de nye prisene våre.

Eget barnehageteam
Våre kundesentre har utvalgte personer med god kompetanse på barnehager. De vet hva du bør ta hensyn til når du kjøper forsikringer. Ringer du oss på 815 52 225 får du snakke med en av våre barnehagespesialister som oppdaterer prisene med det samme.

Vennlig hilsen
If
Ottar Sefland
leder allianseavtaler bedrift»

PBL-leder Arild M. Olsen kommenterer forøvrig utspillet fra If Skadeforsikring slik:

– PBL legger gjerne frem tall på hva vi har fått i betaling for den jobben vi har gjort for If. I 2011 beløp dette seg til 2,5 millioner kroner. Da forventer vi at også If legger frem sine resultater på skadeforsikring, med oversikt over hvor mye de har tjent på å selge forsikringer til barnehagene i løpet av disse årene, kommenterer adm.dir. Arild M. Olsen.

Les også: Avslutter samarbeidet med If Skadeforsikring

Han legger til at det er opp til hver enkelt barnehage hvor de vil kjøpe sine forsikringer.

- Hver enkelt barnehage må velge det de er best tjent med. Våre avtaler, enten de er med If eller andre aktører, er frivillige og barnehagene velger selv om de vil benytte seg av disse, sier Olsen.