På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

Foto:

Arrangerer kurs i beregning av tilskudd til private barnehager

PBL og KS har gått sammen og laget en egen bruksanvisning for beregning av tilskudd til private barnehager. Kommunene inviteres denne høsten på opplæring. Og private barnehager oppfordres også til å delta.

Av: Informasjonsavdelingen     20.08.2012

Det nye finansieringssystemet har skapt problemer for mange kommuner og enda flere barnehager. Det har vært – og er fortsatt – mye konflikt og uro rundt utmålingene av kommunalt tilskudd til private barnehager.

I et forsøk på å få finansieringsordningen på skinner har Private Barnehagers Landsforbund (PBL) og KS (kommunenes interesseorganisasjon) de siste månedene arbeidet intensivt med å etablere en ny veileder for beregning av tilskuddene.

På oppløpsiden

Veilederen skal gi svar på hvilke kommunale kostnader som bør være med i tilskuddsgrunnlaget, hvordan dette bør dokumenteres og så videre.

Dette arbeidet er nå på oppløpssiden.

Det er laget en bruksanvisning for saksbehandler, en regnearkmodell for tilskuddsberegningen og utkast til et informasjonsbrev til de private barnehagene.

For mer informasjon og påmelding klikk her.

I månedsskiftet september/oktober arrangeres det fire samlinger hvor kommunene og andre aktører vil få opplæring i bruk av disse nye verktøyene.

Fire kursdager

Målet er å bidra til en god start på beregningen av tilskudd for 2013.

Kursene arrangeres slik:

Gardermoen mandag 24. september
Trondheim/Værnes onsdag 26. september
Tromsø tirsdag 2. oktober
Bergen torsdag 4. oktober

Det er KS Agenda som står som arrangør av disse kursene.

For mer informasjon og påmelding klikk her.