På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

Foto:

Viktige svar før lønnsforhandlingene

Svært mange PBL-A-barnehager svarte på spørreundersøkelsen i forkant av lønnsforhandlingene. Undersøkelsen ga viktige svar før forhandlingene som startet i dag.

Av: Informasjonsavdelingen     11.06.2012

– Undersøkelsen om økonomien i barnehagene bekreftet våre antakelser og støtter opp om resultatene fra prosjekt Likebehandling. Nivåene på tilskudd varierer enormt, men samtidig er private barnehager eksperter på å levere gode barnehagetilbud til tross for langt lavere tilskudd enn kommunale barnehager, sier adm.dir. i PBL, Arild M. Olsen.

I dag starter forhandlingene for barnehagene i PBL-A-området.

– Samtidig som vi har god oversikt som viser at uforutsigbarheten i økonomien er blitt verre etter at statlige øremerkede driftstilskudd blir fjernet, må også private barnehager være konkurransedyktige i forhold til å beholde alle de gode ansatte. Der ligger utfordringen foran dette lønnsoppgjøret, sier Olsen.

Lønnsforhandlingene startet opp i dag klokken 10.00. Hvis ikke man blir enige i løpet av dagen, fortsetter forhandlingene kommende fredag.