På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

Foto:

Pause i forhandlingene i PBL-A

Det er pause i tarifforhandlingene mellom PBL-A og organisasjonene Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta. Forhandlingene starter opp igjen fredag klokken 09.00. Få siste nytt om forhandlingene på pbl.no - og ved å følge PBL i sosiale medier.

Av: Informasjonsavdelingen     12.06.2012

- Det er ingen ting så langt i forhandlingene som indikerer at det er fare for konflikt i PBL-A. Vi er optimistiske med tanke på forhandlingene som tas opp igjen fredag, sier administrerende direktør Arild M. Olsen (bildet under) i PBL etter at forhandlingene ble avsluttet mandag kveld.

Partene gikk hver til sitt ved 19.30-tiden, etter en lang dag med forhandlinger. Det rapporteres om gode og konstruktive forhandlinger, dog uten at partene så langt er kommet helt i mål.

Det forhandles både om tekstuelle endringer i avtaleverket og om pengene som skal fordeles. Det betyr at det ennå ikke er enighet om lønnsjusteringene som skal gjøres for PBL-A-området.

PBL-A har på forhånd uttrykt et ønske om å prioritere utdanningsgruppene i barnehagene. Fra arbeidsgiversiden er det også fastholdt at endringer som gjøres i avtalen må bidra til at de ansatte får frigjort mer tid til fysisk å være sammen med barna i barnehagen.

Artikkelen fortsetter under bildet.Det var presis klokken 10.00 mandag formiddag at forhandlingene startet, i Utdanningsforbundets lokaler i Oslo.

Det forhandles om ny hoved- og hovedtariffavtale for medlemsbarnehagene i PBL-A.

1.582 barnehager er tilsluttet PBL-A. I disse barnehagene jobber det mer enn 22.000 ansatte og går omlag 110.000 barn.

Se pressemelding fra PBL mandag her.

Det knytter seg stor spenning til utfallet av forhandlingene. Som kjent endte oppgjøret i kommunal sektor med konflikt og en 13 dager lang streik før partene kom til enighet.

Les også: Viktige svar før lønnsforhandlingene

Du kan følge forhandlingene her på pbl.no og ved å følge PBL i sosiale medier - www.facebook.com/pbl.no og www.twitter.com/pbl_no.

Nedenfor finner du forhandlingsdokumentene.

Dokumenter fra forhandlingsmøtet 11. juni:

Dokument 3 fra PBL-A

Dokument 2 fra PBL-A.

Krav 2 - fra Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta.

Dokument 1 fra PBL-A.

Krav 1 - fra Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta.