På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

Mette Henriksen Aas i Fagforbundet, Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet og Trond Ellefsen i Delta sammen med forhandlingsleder i PBL, Espen Rokkan.

Mette Henriksen Aas i Fagforbundet, Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet og Trond Ellefsen i Delta sammen med forhandlingsleder i PBL, Espen Rokkan.

Mellomoppgjør i PBL tirsdag

Tirsdag 23. mai møter PBL Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta til årets mellomoppgjør.

Av: Informasjonsavdelingen     12.05.2017

KS var nylig ferdig med årets mellomoppgjør, som endte med en ramme på 2,4 prosent. Det er på nivå med oppgjøret i de såkalte frontfagene i privat sektor.

2,4 prosent

– Det vil overraske meg stort om ikke PBL havner på rundt samme resultat som KS og staten, sier forhandlingsleder i PBL, Espen Rokkan.

PBL er enige med partene om at 0,96 prosent av årslønnsveksten på 2,4 prosent dekkes inn av overheng og glidning fra fjorårets hovedtarifforhandlinger.

Det betyr at det er 1,44 prosent «ferske» penger som skal fordeles i årets oppgjør og som barnehagene kan beregne inn i økte lønnskostnader for 2017.

26.500 ansatte

Beregningene er gjort av PBL på bakgrunn av innrapporterte lønnsdata fra barnehagene og beregningene er godkjent av Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta.

Mellomoppgjøret omfatter 1.754 medlemsbarnehager med nærmere 26.476 ansatte.

Partene forhandler i Bodø og PBL kommer tilbake med mer informasjon så snart resultater fra forhandlingene foreligger.