På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

Foto:

Glad for løsning i barnehagestreiken

Onsdag ble konflikten i Stiftelsen Statoils barnehager avblåst – og barnehagene er nå i drift igjen. Private Barnehagers Landsforbund er glad for at partene har funnet en løsning på konflikten.

Av: Informasjonsavdelingen     01.08.2012

Den fire uker lange streiken har rammet Stiftelsen Statoils barnehager – to i Stavanger og to i Bergen. 60 ansatte har vært i streik.

Fire uker lang konflikt

Konflikten har stått mellom arbeidsgiveren Stiftelsen Statoils barnehager og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi – etter at stiftelsen tidligere i år valgte å melde barnehagene inn i Private Barnehagers Landsforbund – Arbeidsgiverseksjonen (PBL-A).

De fire barnehagene er medlem i PBL-A med virkning fra 1. juli i år. I tillegg er arbeidsgiver- og arbeidstakersiden enige om en lokal avtale for de fire barnehagene.  

- Vi er tilfreds med at vi har fått Stiftelsen Statoils barnehager inn som fullverdige medlemmer av PBL-A. Vi er også glad for at partene i konflikten har funnet en løsning som ser ut til å kunne aksepteres av begge parter, kommenterer direktør for interessepolitikk Espen Rokkan i PBL.

Stor glede i stiftelsen

PBL har bistått stiftelsen i forhandlingene med Industri Energi. Stiftelsen uttrykker i dag glede over at barnehagene er tilbake i normal drift.

- Både Stiftelsen Statoils barnehager og Industri Energi er fornøyd med resultatet av forhandlingene, og gleden over å kunne ønske barn, foreldre og ansatte velkommen tilbake til barnehager i drift er stor, skriver Stiftelsen Statoils barnehager på sine nettsider.

Partene har frist til 31. august med å akseptere avtalen som nå ligger på bordet.