På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

Foto:

Enighet i oppgjøret i PBL-A

Fredag ettermiddag ble PBL-A enig med organisasjonene Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta. Dermed er tariffoppgjøret for de 1.582 barnehagene i PBL-A i mål.

Av: Informasjonsavdelingen     15.06.2012

Partene er enige om ny hoved- og hovedtariffavtale for medlemsbarnehagene i Private Barnehagers Landsforbund – Arbeidsgiverseksjonen (PBL-A).

Lønnsoppgjøret har en ramme på 4,08 prosent og gir ansatte i barnehagene rett til lønnstillegg på fra 10.000 kroner og opp til 21.500 kroner. Dette er på nivå med det som er avtalt i kommunal sektor. I tillegg er det gjort enkelte endringer i avtaleverket.

– Det er nå blant annet avtalt at man skal diskutere hvordan den ubundne tiden skal organiseres i barnehagene. Dette gir barnehagene mulighet til å se hvordan de organiserer driften på en god måte, også de som har utvidet pedagogisk bemanning, opplyser administrerende direktør Arild M. Olsen i PBL.

Oppgjøret i PBL-A – arbeidsgiverseksjonen i Private Barnehagers Landsforbund – omfatter 1.582 private barnehager med noe over 22.000 ansatte og 110.000 barn.

PBL-A har denne uken forhandlet med arbeidstakerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta.

Forhandlingene ble tatt opp igjen fredag morgen, etter forhandlingspause fra mandag kveld.

Last ned protokoll fra forhandlingene her.

Se pressemelding fra PBL fredag her. 

Les også:
Følg forhandlingene i PBL-A

Enighet i tariffoppgjøret. Fra venstre: Liv Håkonsen, Haldis Holst, Mette Henriksen Aas og Arild M. Olsen.