På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

Foto:

Brudd i mekling – streik i Stiftelsen Statoils barnehager

Stiftelsen Statoils barnehager er nå tilknyttet PBL-A (PBLs Arbeidsgiverorganisasjon). I dagens mekling med IE (Industri Energi) ble det fremsatt krav om en særavtale som gir de ansatte dobbel streikerett.

Av: Informasjonsavdelingen     04.07.2012

- Vi har med våre 1570 medlemsbarnehager aldri opplevd noe lignende, sier administrerende direktør i PBL, Arild M. Olsen.

- Gjennom PBL-A sin egen hoved- og hovedtariffavtale med Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta er de ansatte i Stiftelsen Statoils barnehager sikret gode og ordnede pensjons- og forsikringsordninger tilpasset barnehagesektoren. Dagens mekling har ikke berørt innholdet. Bruddet kommer som følge av at IE krever en særavtale som gir de ansatte dobbel streikerett. Vi har aldri opplevd noe lignende tidligere, sier Arild M. Olsen.

Kravet ble avvist. Dette betyr at stiftelsens barnehager i Bergen og Stavanger nå blir stengt på grunn av streik.

- I tillegg til PBL-A sin hoved- og hovedtariffavtale har de ansatte i Stiftelsen Statoils barnehager tilleggsgode som er blant de aller beste ordningene i sektoren, og vi mener disse i all hovedsak kunne blitt videreført for Stiftelsen Statoils barnehager gjennom tilpasningsforhandlinger. Bruddet er beklagelig og ut i fra vårt synspunkt unødvendig, sier Olsen.

For ytterligere kommentarer er Arild M. Olsen å treffe på mobil 913 81 085.