På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

 

RSS, eller «levende bokmerker», brukes for å videreformidle utdrag av innhold fra en nettside som oppdateres jevnlig (ofte en weblogg).

Hva er RSS?

RSS er et enkelt XML-basert filformat som ofte brukes for å abonnere på nyhetsbaserte nettsteder. Ved å tilby RSS gir nettstedet brukerene et standardisert format som kan brukes i mange forskjellige RSS-lesere.

En RSS-leser, eller aggregator, kan sjekke brukerens abonnementsliste og vise de kildene som har nye eller oppdaterte artikler. Det er i dag vanlig å finne RSS-støtte både på små og store nettsteder. Noen nettsteder lar deg velge mellom RSS og Atom-formatet, andre tilbyr bare ett format.

Hvordan bruker jeg RSS?

Det finnes RSS-lesere for de fleste plattformer, og i tillegg finnes det flere nettbaserte RSS lesere, som Bloglines eller Google Reader. Flere moderne nettlesere har også direkte støtte for RSS. I tillegg finnes det diverse programmer som oversetter RSS til epost eller NNTP (news-format). Internet Explorer 7 fra Microsoft har nå også innebygget støtte for RSS.

Det finnes også flere søkemotorer som indekserer RSS, blant annet Googles blog søk og technorati. Blant norske aktører har vi Sesam Blogsøk. Du kan også abonnere på søk via både Sesam og Abcsøks nyhetssøk.

På mange websider er "feeds" typisk indikert med "Subscribe", en oransje firkant med XML i, , eller med bokstavene XML eller RSS. Mange nyhetsaggregatorer slik som My Yahoo! tilbyr knapper du kan legge til i nettleseren din for å abbonere på nye kilder å en enkel måte.