På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

 
Velg tema:
Søk i spørsmål:
Dette bør du vite om egenmelding ved sykdom Info

Det er mange regler knyttet til meldeplikt ved sykefravær hos arbeidstaker. Her er en oversikt over de viktigste reglene du som arbeidsgiver bør kjenne til. 

Les mer

Utlån av barnehagen til foreldre ved streik Info

Ønsker du å la foreldre ta del i barnepass-ordning under en eventuell streik fra tirsdag? Dette må dere tenke på.

Les mer

Hva skjer hvis ansatte blir tatt ut i streik? Info

PBL forventer at meklingen 18. og 19. september vil bli avsluttet med enighet om en ny tariffavtale. Men i tilfelle streik – her er det du som arbeidsgiver må vite.

Les mer

Har du spørsmål om ferie? Info

Hva skjer hvis man blir syk i ferien? Hva gjør man hvis en ansatt har ferie til gode? Få svar på dette og en rekke andre feriespørsmål her!

Les mer

Redusert kvote for nybakt mor og far Info

Fra 1. juli 2014 er mødre- og fedrekvoten i foreldrepermisjonen redusert fra 14 til 10 uker.

Les mer

Slik er de nyeste reglene for oppfølging av sykmeldte Info

Da arbeidsmiljøloven og folketrygdloven ble endret 1. juli, var dette for å gjøre sykefraværsarbeidet enklere. De viktigste endringene finner du her.

Les mer

Ferieloven endres fra 1. juli 2014 Info

Utvidelse av retten til utsatt ferie ved sykdom, begrenset mulighet til å betale ut ferie og nye regler for overføring av ferie. Her er de viktigste endringene i ferieloven.

Les mer

Dette betyr den nye IA-avtalen for barnehagen Info

Nylig inngikk partene i arbeidslivet en ny og forenklet IA-avtale for oppfølging av sykmeldte. Avtalen skal tre i kraft 1. juli. Men hva betyr den nye IA-avtalen for barnehagen?

Les mer

Hva når de ansattes egne barn er syke? Info

De fleste ansatte som har små barn må fra tid til annen være hjemme fordi barna er syke. Her er reglene for omsorgspenger ved barns sykdom!

Les mer

Viktige lovendringer fra 1. januar 2014 Info

Flere lovendringer som regulerer ansettelsesforhold, permitteringer, ammefri og diskriminering trådte i kraft fra nyttår.

Les mer

1 2 3 4 5 6 7 8 Neste