På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

 
Velg tema:
Søk i spørsmål:
Varsel om politisk streik 28. januar Info

Arbeidstakerorganisasjonene har varslet politisk streik 28. januar fra klokken 14.00 til 16.00. Markeringen er rettet mot regjeringens forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. Her er noen råd om hvordan barnehagen bør forholde seg.

Les mer

Deltidsansatte kan ha rett til utvidet stilling Info

Fra 1. januar 2015 kan deltidsansatte, som har arbeidet ut over avtalt stillingsprosent, ha krav på utvidet stilling tilsvarende faktisk arbeidstid.  

Les mer

Husk å søke refusjon etter ny tarifflønn Info

Har du ansatte som har vært i permisjon eller sykmeldt etter 1. mai i år? Da har barnehagen krav på refusjon fra Nav for økningen etter ny tariff.

Les mer

Ruset på jobb Info

De fleste har gode rutiner dersom en forelder dukker beruset opp i barnehagen. Men hva gjør du om en kollega kommer ruset på jobb?

Les mer

Har du husket lønnskartleggingen? Info

For å få et mest mulig korrekt lønnsoppgjør, er PBL avhengig av en riktig lønnsstatistikk fra våre medlemsbarnehager. – Ditt bidrag er viktig og vil sikre oss et best mulig utgangspunkt for vårens tarifforhandlinger.  

Les mer

Her er reglene for fri i julen Info

PBL får ofte spørsmål om barnehagene kan pålegge ansatte å ta ferie eller avspasering dersom barnehagen skal ha stengt i forbindelse med jul.

Les mer

Dette bør du vite om egenmelding ved sykdom Info

Det er mange regler knyttet til meldeplikt ved sykefravær hos arbeidstaker. Her er en oversikt over de viktigste reglene du som arbeidsgiver bør kjenne til. 

Les mer

Utlån av barnehagen til foreldre ved streik Info

Ønsker du å la foreldre ta del i barnepass-ordning under en eventuell streik fra tirsdag? Dette må dere tenke på.

Les mer

Hva skjer hvis ansatte blir tatt ut i streik? Info

PBL forventer at meklingen 18. og 19. september vil bli avsluttet med enighet om en ny tariffavtale. Men i tilfelle streik – her er det du som arbeidsgiver må vite.

Les mer

Har du spørsmål om ferie? Info

Hva skjer hvis man blir syk i ferien? Hva gjør man hvis en ansatt har ferie til gode? Få svar på dette og en rekke andre feriespørsmål her!

Les mer

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Neste