På pbl.no finner du råd og hjelp til deg som driver privat barnehage, samt informasjon om PBLs brede tilbud av produkter og tjenester. Innholdet på pbl.no er seksjonert etter tema. Bruk temaene i denne oversikten for å finne informasjonen du søker.

75 55 37 00

Rådgivning på nett

Foto:

PBL i full gang med prosjekt Likebehandling 2012

Prosjekt Likebehandling 2012 er allerede godt i gang. Som i fjor henter PBL inn og kontrollerer kommunenes barnehagebudsjett, ettersom disse avgjør finansieringen av private barnehager. Og sommeren er en viktig periode i prosjektet.

Av: Informasjonsavdelingen     12.07.2012

Mange barnehager venter i disse dager på endelig avklaring av kommunalt tilskudd for 2011. Blant annet er det fortsatt mange klageprosesser som ikke er i mål. PBL bistår daglig barnehager med kontroll av 2011-tilskuddet.

Full fart i ferietiden

Men for de 15 prosjektmedarbeiderne i prosjekt Likebehandling 2012 er det neste års finansiering for private barnehager som står på agendaen denne sommeren. I tillegg kontrolleres de enkelte analyserapportene fra 2011 opp mot kommunenes årsregnskap for 2011. Dette for å se hvorvidt kommunene har justert de forholdene PBL har påpekt i analysearbeidet vedrørende 2011.

Mens deler av resten av PBL-administrasjonen avvikler ferie, er det derfor full fart i lokalene hvor prosjektmedarbeiderne arbeider.

- Vi jobber nå med å hente inn det nødvendige tallmaterialet fra alle kommunene. Vi har bedt de sende inn barnehageregnskapet for 2011 og budsjettet for 2012,samt årsmeldingene per 15. desember 2011. Dette materialet danner grunnlag for de analysene vi skal gjøre, på kommunenivå og på overordnet nivå, forteller Monica Feldt i Private Barnehagers Landsforbund.

Tidkrevende innsamling

Hun var prosjektleder for Likebehandling 2011 og har samme rolle i år. Hun forteller at det er en del arbeid knyttet til innhenting av opplysningene.

- Noen av kommunene må følges opp særskilt før vi får inn opplysningene. Men vi får sakte, men sikkert tak i den informasjonen vi trenger, opplyser hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.Prosjektleder Monica Feldt og en av de to teamlederne, Jo Berntsen, i prosjektet Likebehandling 2012.

Les også: PBL ber kommunene om nye regnskapstall

2011: 2.075 barnehager i 259 kommuner

I 2011 kontrollerte PBL barnehagebudsjettene til 2.075 barnehager i 259 kommuner. I år er det de 265 kommunene som PBL har medlemsbarnehager i som er bedt om å sende inn opplysninger.

PBLs arbeid med prosjekt Likebehandling 2011 har blant annet dokumentert hvordan viktige kostnadsarter som vikar og pensjon tilsynelatende er drastisk redusert i kommunale barnehager i 2011 sammenlignet med 2010. Dette er alvorlig ettersom det er kommunens kostnader i egne barnehager som danner grunnlag for tilskudd til private barnehager.

Kartleggingen har også bidratt til å sikre at barnehager i enkeltkommuner har fått justert sine kommunale tilskudd, som i Røyken kommune der barnehagene fikk etterbetalt seks millioner kroner.

Vi jobber for å forbedre pbl.no og ønsker at du svarer på tre-fire korte spørsmål.

Vil du hjelpe oss?

Takk!

Gjør først det du kom for på nettsiden. Når du er ferdig, klikker du på 'Ferdig'-knappen som kommer opp nede i høyre hjørne.
Ferdig